test

Interviu pentru tribuna.md

Ruslan Codreanu, liderul Partidului „Puterea Oamenilor”, pentru TRIBUNA, a vorbit despre participarea formațiunii la alegerile parlamentare anticipate, miza în cadrul scrutinului, dar și provocările cu care confruntă un partid nou creat.
 TRIBUNA: „Puterea Oamenilor” va participa la alegerile anticipate din 11 iulie curent?
Ruslan Codreanu: De la înființarea Partidului Puterea Oamenilor a trecut o lună și 12 zile (n.r. – 30 aprilie 2021). Iar până acum 2500 de oameni au devenit membri oficiali ai Partidului. Suntem un tânăr partid pentru care anticipatele din 11 iulie sunt o adevărată provocare. Să spunem așa un prim TEST POLITIC.
Ținta noastră este o clasă politică nouă și să ajungem la guvernarea locală și centrală pentru 2023.
Vom avea discuții la Consiliul Național al Partidului, marți, 4 Mai și vom veni cu o decizie finală atunci.
T.: În ce formulă veți merge, admiteți să o faceți într-un bloc cu una sau mai multe forțe politice?
 R.C.: Eu dintotdeauna am zis, dezvoltarea țării noastre și rezolvarea problemelor oamenilor nu poate veni de la un singur partid. Un bloc, o alianță, mai multe forțe politice sunt mai mult decât binevenite. Important e ca toate aceste forțe să fie centrate pe Oameni și soluționarea problemelor. Iar problemele oamenilor, problemele noastre este să scăpăm de nenorocirile de fiecare zi pe care unii politicieni de la noi le fac.
T.: Pentru un partid recent creat, care sunt cele mai mari provocări în contextul participării la anticipate?
R.C.: Ca și pentru toate celelalte partide. Partidul „Puterea Oamenilor” nu are scop anticipatele din iulie 2021. Noi ne-am creat cu un scop exact, să ajungem la guvernare în 2023. Eu și colegii mei suntem oameni care toată viața lor au muncit, într-un domeniu sau altul. Suntem o generație nouă, cu multe la activ, cu rezultate concrete și nu demagogii pe la sute de emisiuni. Respectiv, noi dorim să muncim pentru țară și pentru copiii noștri aici acasă. Însăși alegerile din iulie pentru un partid tânăr de câteva luni poate fi o provocare. În special că la noi 80% din persoane nu au mai făcut politică, nu avem structuri prin sate.
Orice pas, pe care îl vom întreprinde, va avea în vedere doar scopul nostru MARE pentru noi toți. Să aducem Puterea în mâinile OAMENILOR. Orice pas în altă direcție, fuga după fotolii confortabile și lupte ipocrite și politice, nu sunt despre noi. Sunt destui care se ocupă de aceasta.
T.: Care este miza Dvs. în acest prim scrutin?
 R.C.: Dacă trece o zi fără să aflu vreo măgărie din partea Guvernului, Primăriei capitalei, sau majorității parlamentare Socialiști-Șor este ca o sărbătoare pentru noi. Adică să o spun mai clar, nu există zi să nu mă trezesc și să nu aflu că cineva ne fură, cineva ne minte, cineva își bate joc. Iar cei care stau acum în fotolii ne au de proști.
Este ca și în copilărie, când bunica voia să mă pedepsească, mă punea să umplu un butoi cu apă și mă trimitea la fântână cu căldarea spartă. Eu la fântână o umpleam, dar până la butoi ajungeam cu ea mai puțin de jumătate.
Asta e miza noastră, să venim cu o echipă care să vrea să servească fiecare OM al Chișinăului și al țării, o echipă care, în loc să dea pomeni, să fie în stare să lucreze și să implementeze proiecte pentru OAMENI.  O echipă de OAMENI pentru OAMENI.

https://tribuna.md/2021/05/01/ruslan-codreanu-noi-puterea-oamenilor-ne-am-creat-cu-un-scop-exact-sa-ajungem-la-guvernare-in-2023/?fbclid=IwAR3c09JFMilYntdIC4QteC-x3VZXzb4Yb74t4GPFOw127l_wdpPfGYZ-yhg