test

Discursul domnului Ruslan Codreanu la conferința de presă despre constituirea Grupului de Inițiativă privind lansarea unei inițiative politice noi.

1. Un an de zile împreună cu echipa, dar și separat am fost în peste 270 de sate din toată Moldova (de la Naslavea de la Nord, până la Girugiulești).
2. Am făcut 350 km doar prin parcul Național Orhei și codrii Moldovei ca să înțelegem cu adevărat problema defrișărilor.
3. Ne-am întâlnit cu mii de persoane, primari, directori de școală, lucrători medicali, doctori, copii, OAMENI.
4. Am lucrat cu centre ale persoanelor vulnerabile, am ajutat centre ale persoanelor în etate, am ajutat regiuni să se dezvolte din poziția de consultați.
5. Am înaintat petiții și scrisori către Guvern, propuneri legislative, am apelat la Procuratură, la poliție, pe aspecte ce țin: DEFRIȘĂRILE ILEGALE, ÎNSTRĂINĂRILE ILEGALE DE TERENURI, APELE NOASTRE, legislația în ceea ce privește alegerile locale, Educația copiilor noștri, violența în familie. Nu am fost auziți.
Nu este suficient. Cei care ne conduc ne au de proști. Oamenii dezamăgiți. Scrisorile noastre se prăfuiesc, hoții fură, lucrurile proaste merg înainte. Și am zis că ajunge.
Pentru a putea face schimbarea  avem nevoie de un instrument politic. Tocmai de aceea de astăzi pornim colectarea semnăturilor pentru înregistrarea unei inițiative politice noi care are drept scop să reconstruim Moldova. Să rezolve problemele oamenilor, în domeniul economic, ecologic, social, educație, sănătate.
De jos în sus și de la firul ierbii. Pornim de la Oameni și Problemele lor. Pornim de la realitățile Moldovei.
În plină pandemie, oamenii au ieșit în stradă tocmai pentru că nu are cine să-i contracareze în Parlament pe cei care dețin puterea. Ce vedem în Parlament: circuri politice, interese de partid, hoți și oameni care și-au schimbat șapca de 7 ori. Agricultorii au venit la proteste, tocmai că la interesele lor nu se gândește nimeni.
Am decis să construim o comunitate centrată pe OM, pe problemele reale și pe faptul că Puterea este a Oamenilor. Toți întâmpinăm aceleași probleme.
Vreau să ne considerați ca un start-up politic, făcut de oameni tineri, care simt și vin să rezolve problemele. Pornim o mișcare politică programatică, axată pe probleme, fugim de stânga sau de dreapta. Glodul nu are rezolvare într-o doctrină politică, de stânga sau de dreapta. Prea mult ni s-au băgat pe gât probleme și circuri fictive, clivaje și clișee politice. Probleme reale ale oamenilor. Spre exemplu că 200 de creșe grădinițe au veceuri afară, sau că în 2021 pentru cineva apa a ajuns să fie un lux! Sau cum rămânem fără Aer și ne îmbolnăvim.
Noi nu credem că răspunsul pe care îl așteptăm cu toții va veni de la un singur partid și credem că orice facem noi, toți, trebuie să aibă în prim plan interesul oamenilor. Iar interesul oamenilor e de a scăpa de nenorocirile de fiecare. Nu concurăm și nu venim să dezbinăm. Interesul nostru e să dăm o alternativă politică credibilă nu doar pentru următoarele alegeri, cu reprezentare mai amplă, construit pe imensul grup de indeciși care sunt peste 50%.
VREM să continuăm proiecte începute:
Pe catastrofa ce ține de Păduri, defrișări și furt. Cineva își cumpără Porcheuri pe seama sănătății oamenilor. Cineva vinde stejarul cu o mie de euro, dar undeva cancerul se dezvoltă.
Vrem regulă în sănătate.
Vrem Educație
Vrem să creăm oportunități pentru cei care vor să trăiască din agricultură, nu din subvențiile care vin de la stat, ci din ceea ce produc și vând.
Noi credem că e multă incompetență și nepăsare, multă josnicie, conflicte mici și mari, orgolii mici…
Detalii tehnice.
URMEAZĂ să constituim grupul de lucru, toți cei care vor să se alăture acestui proiect și să muncească lângă noi sunt bine veniți. Este nevoie de o mie de oameni care intenționează să adere și să își pună semnătura pentru ca să înregistrăm Partidul. Anume cu cei o mie de oameni care urmează să vină vom decide Denumirea și alte detalii tehnice.
Noi SUNTEM GATA să trecem la treabă, însă avem nevoie de acest instrument. Eu personal voi lupta atâta timp cât cauza mea are șanse de victorie. Vreau să trăiesc la mine acasă și vreau fiecare cetățean al Republicii Moldova să fie mândru de țara lui. Și atâta timp cât familia mă susține și crede în mine.
#PutereaOamenilor

realitatealive.mdRLIVE! Ruslan Codreanu susține o conferință de presă despre constituirea Gupului de Inițiativă privind lansarea unei inițiative politice noiLIVE